سکینه عسگری وزیری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سپهر فردا، با اشاره به اهمیت رسالت بیان احکام اظهار داشت: یکی از مباحثی که در جلسات وعاظ و طلاب باید بهصورت جدی مطرح شود امر خطیر بیان احکام دینی است چراکه در صورت بیان اشتباه احکام، مدتها اعمال عبادی افراد دچار مشکل میشود.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این مطلب تصریح کرد: کسانی که به بیان احکام دینی مبادرت ورزد در قیامت با ثواب بزرگی روبرو میشوند در بزرگی و اهمیت این اقدام همین بس که یکی از سیره حضرت زهرای مرضیه(س) با عنوان یک وجود خارقالعاده علمی، شخصیتی و الگویی، بیان احکام دینی بود.
وی یادگیری احکام را امری واجب دانست و عنوان کرد: بیان احکام دین، رسالت اصلی حوزویها و در حقیقت همان جهاد تبیینی است که حضرت آقا فرمودند را دستکم نگیرید و به دیگران هم بیاموزید درواقع یکی از خطراتی که جامعه را تهدید میکند و اثر خطر را هم به عینه دیدهایم کوتاهی در بحث بیان احکام است.
به گفته این استاد حوزه ندانستن احکام یکی از عاملانی است که جوان و نوجوان امروزی ما را در مقامی قرار داده که نسبت به محافل اهلبیت(ع) بیتوجه ساخته در این میان بخش مهم مسئله پوشش حجاب هست درواقع رفتار و گفتار و چگونگی حفظ ظاهر در برابر نامحرم و مسائلی از این قبیل بهقدری مغفول مانده که دیگران هر چه خواستند در ضمیر جوانان ما کاشتند که اصلاح این روند بسیار مشکل و زمانبر است.
وی در ادامه با اشاره به فرموده امیرالمؤمنین( ع) که خطاب به امام حسن مجتبی(ع) درزمینه تربیت فرمودند افزود: “من قبل از اینکه قومی منحرفشده، مبادرت به تربیت تو داشته باشد خودم وارد عمل میشوم” چراکه صفحه نوجوان همانند سنگی است که هر چه در آن حکاکی کنی نقش بسته میشود لذا در بیان احکام والدین خود باید اقدام کنند و آموزشهای لازم را به فرزندان بدهند.
عسگری وزیری افراطوتفریط و عدول به چپ و راست در احکام دین را مذموم دانست و گفت: در بیان احکام دین فقط صراط مستقیم و حد اعتدال باید لحاظ شود بهخصوص در بیان احکام مسئله حجاب که فقط باید ذهن فرد را بهمرور و ریشهای معطوف به این مسئله کنند و نگذاریم زمانی که باوجود رسانهها، ظرف وجودی او کامل شده و دیگر پذیرش مسائل در آن بهراحتی نمیگنجد وارد عمل شویم بلکه باید مطالب و احکام ذرهذره به فرد القا شود.
وی وجود خانوادهها را مشوق اصلی در بیان احکام دینی قلمداد کرد و گفت: زمانی که لوح وجود فرد در ابتدا پذیرای بسیاری از مسائل دینی است قطعاً راحتتر میتوان القائات کذب رسانهها را نادیده گرفت و وقتیکه از کودکی قرآن را با عنوان کلامالله باجان و دل پذیرفت هیچگاه مقابل قرآن نمیایستد و در برابر دستورات الهی مقاومتی نخواهد کرد.
این استاد حوزه احترام به کلامالله را از ابتدا برای بچهها لازم دانست و یادآور شد: احکام را جدی بگیرید دین ما نباید از احکام و مناسک خالی شود چراکه در این صورت بسیار متضرر خواهیم شد درواقع ایمان بدون عمل خالی از فایده است اگر واقعه عاشورا اثربخش و ارزشمند است و بسیار به آن توصیه داریم به خاطر اراده اباعبدالله(ع) در راستای اراده الهی و محض خاطر خدا است درواقع عمل خالی از خدا طولی نمیکشد که نابود میشود.
به گفتهی این استاد فرهیخته تنها عمل که تحت ولایت خدا و خاص خداست باقی میماند و خروج از آن مساوی سقوط ماست در حقیقت نمونه آثار تربیتی عاشورا در عرصه فرد و اجتماع، شهدایی هستند که بعد از عاشورا به حادثه عاشورا پیوستند و انقلابهایی که در سطح جامعه بشری اتفاق افتاد.
وی با اشاره به فرموده امام راحل که “اگر محرم و صفر نبود اسلام زنده نبود” خاطرنشان کرد: واقعه عاشورا در دو مملکتِ وجود فرد و جامعه اثر بسیار دارد زمانی که اشکها به جوشوخروش درآمدند و مجالس عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) برپاشده بعدازاین واقعه، جنگ ایران و عراق و شهدای مدافع حرم مطرح شد و تا قیام مهدی زهرا ادامه دارد و دراینبین فقط باید مراقب اعمال خود باشیم تا در صف یاوران مهدی فاطمه بمانیم.
انتهای پیام/