به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سپهر فردا، مدیر منطقه یک شهرداری قم در نشست خبری بازدید اصحاب رسانه از طرح محله شهدای دروازه ری گفت: منطقه ۱ با ۱۴۰۶ هکتار مساحت دارای ۶۳۶ هکتار بافت فرسوده و تاریخی است.
محمدحسین علیاکبری افزود: طول این پروژه یک هزار و ۴۰۰ متر و عرض طرح نیز ۱۸ متر در نظر گرفته شده است. یکی از ویژگیهای خاص این طرح، پیادهراهسازی در دو طرف معبر به طول ۲.۵ مترمربع است که فضای مناسب برای تردد عابران پیاده فراهم میکند.
وی ضمن تأکید بر سرعت عمل در اجرای پروژه، اطهار داشت: تعریض خیابانها و بازگشایی مسیرهای اصلی، از جمله اقدامات مهمی بود که در این پروژه محقق شد. تاکنون ۱۶۰ پلاک آزادسازی شده است؛ اجرای این طرحها، علاوه بر بهبود تردد، فضای سبز محله را نیز ارتقا داده است و در این راستا، ۱۵ پلاک دیگر به کاربری فضای سبز اختصاص یافتهاند.
علیاکبری از تأمین منابع مالی برای پیشبرد این پروژه خبر داد و افزود: تا کنون بیش از ۶۵۰ میلیارد تومان هزینه تملک و آزادسازی املاک صرف شده است که؛ این سرمایهگذاری گسترده نشاندهنده عزم جدی شهرداری در احیای بافتهای تاریخی و افزایش رونق شهری است.
مدیر منطقه ۱ شهرداری قم با اشاره به اقدامات عمرانی و خدماتی انجامشده در مسیر دروازه ری گفت: ایجاد لکههای پارکینگ و فضای سبز در سه نقطه از خیابان، اجرای روشناییهای مدرن، ۲ هزار تن آسفالت، ۲ هزار و ۵۰۰ متر پیادهراهسازی، یک هزار و ۳۰۰ متر جدولگذاری و احداث ساختمانهای فرهنگی و ورزشی از جمله فعالیتهایی بوده که به ارتقای کیفیت محیطی این منطقه کمک کرده است و تاکنون ۵۰ میلیارد تومان برای این اقدامات هزینه شده است.
وی همچنین از آغاز ساخت یک ساختمان فرهنگی جدید در این محله خبر داد و افزود: انتخاب پیمانکار این پروژه انجام شده و امیدواریم تا پایان سال جاری شاهد بهرهبرداری از این مرکز فرهنگی باشیم.
علیاکبری درباره بازسازی المانهای تاریخی محله دروازه ری نیز توضیح داد: یکی از اقدامات کلیدی، بهسازی و مرمت آبانبارهای تاریخی این منطقه بوده که در راستای حفظ هویت فرهنگی و تاریخی قم انجام شده است و تنها آبانبار باقیمانده در این محور به مساحت ۱۰ مترمربع بهسازی شده است که به حفظ ارزشهای تاریخی این منطقه کمک میکند.
شهردار منطقه ۱ همچنین به خرید خانه شهید شفیعی در خیابان دروازه ری اشاره کرد و گفت: این خانه بهزودی به خانهموزه تبدیل خواهد شد. شهید «محمدرضا شفیعی» چهارم آبان ۱۳۴۶ در قم به متولد شد.
وی عضو گردان تخریب لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب (ع)، گروهان ایثار بود. این شهید بزرگوار، پنج سال در جبهه حضور داشت که در عملیات کربلای ۴ شهید شد، اما پیکر او به دست عراقیها افتاد. سرانجام پیکر این شهید والامقام پس از تفحص، روز چهارم مرداد ۱۳۸۱ در قم تشییع شد. مزار این شهید در گلزار شهدای علی بن جعفر قم قرار دارد.
![](https://sepehrefarda.ir/wp-content/uploads/2024/12/IMG_20241201_223628_851-1024x462.jpg)
شهرداری قم در بازآفرینی محله شهدای دروازه ری رکورد شکنی کرد
مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم نیز در این نشیت خبری با تأکید بر اهمیت بازآفرینی بافتهای تاریخی و فرسوده، اظهار کرد: پروژه بزرگ بازآفرینی محله شهدای دروازه ری، توانست در مدت ۴ ماه به سرانجام برسد و این رکوردی کمنظیر در سطح کشور است.
علیرضا خاکی افزود: مطالعات جامع پیش از آغاز پروژه و راهاندازی اولین دفتر تسهیلگری در محله شهدای دروازه ری، دو عامل کلیدی در تحقق این موفقیت بوده است.
مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم با اشاره به قرارداد ۵۰۰ میلیون تومانی میان شهرداری قم و سازمان بهسازی برای دفتر تسهیل گری محله دروازه ری افزود: ارتباط با جامعه محلی و نهادهای مرتبط، اجرای برنامههای آموزشی، و ارائه خدمات اجتماعی و فرهنگی، از دیگر وظایف دفاتر تسهیلگری است.
وی همچنین، بهسازی مجموعه تاریخی اباصلت با اعتباری نزدیک به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان را از دیگر اقدامات سازمان دانست و عنوان کرد: بر اساس توافق نامهای فی مابین سازمان و اداره کل اوقاف پس از بهسازی داخل بقعه، این مجموعه به پاتوقی برای گفتوگوی اصحاب رسانه و فعالیتهای فرهنگی تبدیل خواهد شد.
خاکی با بیان اینکه طراحی المان ورودی محله شهدای دروازه ری در دست بررسی است، افزود: در حال مطالعه شواهد تاریخی هستیم تا بهترین نماد را برای یادآوری این دروازه طراحی کنیم.