• امروز : شنبه - ۶ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 25 January - 2025

تازه‌ها

اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی قرآن و حدیث خانواده‌های طلاب المصطفی برگزار می‌شود فاضلاب مسکن مهر در راس اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان قم است/ سد ۱۵ خرداد از مدار آب رسانی خارج شد برگزاری هشتمین دوره نمایشگاه تخصصی صنعت کفش قم/ ۳۰۰ واحد فعال کفش در استان مشغول فعالیت هستند چهارمین شماره ماهنامه «سوهان» منتشر شد فراخوان رشته تخصصی حوزوی “مطالعات دین و فضای مجازی” / ثبت نام تا ۱۴ دی برگزاری بخش معارفی و بین‌الملل مسابقات ملی قرآن کریم در قم/ مقام معظم رهبری مبدع مسابقات قرآنی بودند نشست هم اندیشی شورای هماهنگی نهادهای مدیریتی حوزوی برگزار شد ثبت بیش از ۵ هزار طرح در دبیرخانه حمایت از پژوهش های مورد نیاز نظام/ تربیت بیش از ۲۲۰ مربی پژوهش در سراسر کشور/ راه اندازی سامانه سراج «آینده پژوهی و هوش مصنوعی» شعار هفته پژوهش المصطفی تکلیف مونوریل تا پایان سال مشخص می شود/ توسعه فرودگاه قم را سرعت می‌دهیم/ استان قم با کمبود ۲۷۶ مدرسه مواجه است

10
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم؛

فاضلاب مسکن مهر در راس اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان قم است/ سد ۱۵ خرداد از مدار آب رسانی خارج شد

  • کد خبر : 3807
  • ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۱
فاضلاب مسکن مهر در راس اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان قم است/ سد ۱۵ خرداد از مدار آب رسانی خارج شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سپهر فردا، مهندس مهدی نظرزاده در نشست خبری که به مناسبت۱۱ دی سالروز تصویب قانون تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب برگزار شد، از برنامه‌ریزی ویژه برای توسعه شبکه فاضلاب در مناطق جدید شهری از جمله پردیسان خبر داد و تأکید کرد: چالشهای مسکن مهر نباید در طرح‌های جدید تکرار شود. […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سپهر فردا، مهندس مهدی نظرزاده در نشست خبری که به مناسبت۱۱ دی سالروز تصویب قانون تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب برگزار شد، از برنامه‌ریزی ویژه برای توسعه شبکه فاضلاب در مناطق جدید شهری از جمله پردیسان خبر داد و تأکید کرد: چالشهای مسکن مهر نباید در طرح‌های جدید تکرار شود.

وی با بیان اینکه در پردیسان، برای جلوگیری از مشکلاتی که در گذشته شاهد بودیم، شبکه فاضلاب را هم‌زمان با اجرای شبکه آب آغاز کرده‌ایم، اظهار داشت: در حال حاضر پیمانکاران مشغول به کار هستند و هم‌زمان با اسکان هموطنان، شبکه فاضلاب نیز تکمیل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم افزود: در بخش‌های مختلف پردیسان، از جمله سایت های ۱۷ و ۲۲ هکتاری شبکه آب و فاضلاب اجرا شده و پروژه های احداث شبکه آب و فاضلاب سایت های ۲۷ و ۵۶۰ هکتاری شهید رئیسی،قبال از استقرار کامل جمعیت، تمامی زیرساخت‌های آب و فاضلاب آماده بهره‌برداری باشند.

نظرزاده با اشاره به مشکلات موجود در خیابان آذر و بافت قدیمی شهر قم گفت: تا زمانی که تغییرات اساسی در بافت شهری انجام نشود، اجرای شبکه فاضلاب در این منطقه به تعویق خواهد افتاد.

وی درباره دیگر اقدامات در این بخش افزود: خطوط انتقال اصلی فاضلاب که به شرق قم و پردیسان متصل می‌شوند، به‌تدریج در حال تکمیل هستند و با اتمام این خطوط، اجرای شبکه‌های فرعی در خیابان آذر و مناطق پیرامونی تسهیل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به محدودیت‌های اعتباری اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر، به دلیل کاهش اعتبارات عمرانی، پیشرفت برخی پروژه‌ها کند شده است، هرچند اخیراً صحبت‌هایی درباره کمک‌های مالی بانک جهانی به میان آمده، در عین حال، با نمایندگان و مسئولان مربوطه در حال پیگیری برای تأمین منابع موردنیاز هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فضای سبز شهر قم نیاز آبی سالانه‌ای معادل ۲۹ میلیون مترمکعب دارد که طبق ادعای شهرداری، تنها ۲۱ میلیون مترمکعب آن تأمین می‌شود، یادآور شد: از این میزان، حدود ۵ تا ۵٫۵ میلیون مترمکعب از شبکه آب شهری برداشت می‌شود که نیازمند جداسازی فوری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم افزود: مصرف آب فضای سبز، اگرچه تنها ۴ تا ۵ درصد از کل مصرف شبکه شهری را تشکیل می‌دهد، اما به دلیل اهمیت حفظ منابع آب شرب، این میزان نیز باید به صفر برسد.

نظرزاده همچنین از پیشرفت در استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز خبر داد و گفت: شهرداری قم ظرفیت استفاده از پساب را از ۳۵ لیتر بر ثانیه به ۱۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش داده است که این ظرفیت برای آبیاری رینگ کمربندی و پارک‌های جنگلی شهر استفاده می‌شود و برنامه‌هایی برای افزایش تدریجی آن وجود دارد.

وی تأکید کرد: طبق قانون برنامه هفتم توسعه، شهرداری موظف است هرچه سریع‌تر تمام لکه‌های بزرگ فضای سبز را از شبکه آب شهری جدا کند و استفاده از پساب را برای این منظور افزایش دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به اهمیت صرفه‌جویی در مصرف آب فضای سبز اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از راه‌های کاهش مصرف، استفاده از روش‌های مدرن آبیاری است همچنین، مدیریت زمان‌بندی و حجم آبیاری می‌تواند نقش مهمی در کاهش هدررفت آب داشته باشد.

نظرزاده به سازوکارهای تشویقی و تنبیهی در تعرفه‌های آب اشاره کرد و گفت: یکی از عادلانه‌ترین روش‌ها برای مدیریت مصرف، نرخ‌گذاری پلکانی است؛ در این روش، مصرف‌کنندگان با مصرف کمتر، تعرفه‌های پایینی پرداخت می‌کنند، اما با افزایش مصرف، تعرفه‌ها به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه تأمین آب شرب و بهداشت مردم اولویت اصلی ماست، خاطرنشان کرد: تمامی دستگاه‌های مرتبط باید همکاری کنند تا مصرف آب فضای سبز از شبکه شهری جدا شود زیرا با این اقدام، منابع آب شرب بیشتری در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و شاهد مدیریت بهینه‌تر منابع آب در استان خواهیم بود.

وی بر اهمیت استحصال آب باران در مدیریت منابع آبی تأکید کرد و گفت: سیستم‌های جمع‌آوری آب باران، برخلاف تصور عمومی، مخصوص مناطق خشک و نیمه‌خشک طراحی شده‌اند.

وی همچنین با اشاره به اهمیت همکاری نهادهای مسئول، گفت: در مناطقی مانند پرنیان که آب با کیفیت بالایی در دسترس است، تأکید کرده‌ایم که نظام‌مهندسی اجرای الزامات جمع‌آوری آب باران را جدی بگیرد.

نظرزاده تصریح کرد: هرچند این موضوع هنوز به‌صورت الزامی در مقررات ملی ساختمان گنجانده نشده، اما تأکید ما بر اجرای این طرح در مجتمع‌های بزرگ و باغ ویلاهاست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آب‌شیرین‌کن‌های خانگی به دلیل فرآیند اسمز معکوس، دارای پرت بالای آب هستند، تأکید کرد: این دستگاه‌ها به‌طور متوسط برای تولید یک لیوان آب شیرین، سه لیوان آب را به‌عنوان پساب هدر می‌دهند که این مسئله به‌خصوص در مناطقی که منابع آبی محدودی دارند، چالشی جدی است.

نظرزاده با اشاره به مطالعات انجام‌شده در این زمینه، بیان کرد: در مطالعه‌ای که در سال ۹۶ انجام شد، مشخص گردید که بسیاری از شهروندان از مشکلات و محدودیت‌های بهداشتی این دستگاه‌ها آگاه هستند اما همچنان به دلیل سهولت دسترسی، از آن‌ها استفاده می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در ادامه به راهکارهای کاهش پرت آب در این دستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: شهروندان می‌توانند از پساب تولیدی این دستگاه‌ها برای آبیاری باغچه‌ها یا مصارف غیرشرب استفاده کنند.

وی مدیریت منابع آب را نیازمند همراهی و آگاهی شهروندان دانست و اظهار داشت: استفاده بهینه از دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن، کاهش پرت آب و استفاده از شبکه‌های آب سالم، گام‌های مهمی در جهت حفظ منابع آبی و مدیریت پایدار این منابع به شمار می‌روند.

وی با بیان این‌که تجهیزات قدیمی و پرمصرف سهم زیادی در هدررفت آب دارند، گفت: برای مثال، یک دوش معمولی ۲۰ لیتر در دقیقه آب مصرف می‌کند، در حالی که دوش‌های کم‌مصرف این عدد را به ۷ تا ۹ لیتر کاهش می‌دهند، اگر افراد هنگام استحمام به مدت ۲۰ دقیقه شیر آب را باز بگذارند، تفاوت مصرف میان این دو نوع دوش می‌تواند به ده‌ها لیتر برسد.

لینک کوتاه : https://sepehrefarda.ir/?p=3807

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.