• امروز : دوشنبه - ۸ خرداد - ۱۴۰۲
  • برابر با : Monday - 29 May - 2023

سرخط اخبار

۲۰ خرداد؛ آخرین مهلت ثبت نام در حوزه های علمیه خواهران پرهیز از دیپلماسی التماسی، لزوم تعاملات خردمندانه و انعطاف با حفظ اصول/ لزوم نگاه به تحول در نظام جهانی بعنوان یک فرایند پر فراز و نشیب و بلند مدت گردهمایی دختران از ۴۰ ملیت متفاوت در حرم حضرت معصومه(س)/ حضور سفیران کریمه اهل‌بیت(س) در ۴۰ کشور و ۴ قاره اعلام فراخوان چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان اختتامیه جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار می‌شود اهدای ۱۴۰۰ جهیزیه به زوج‌های جوان/ تأسیس مؤسسه فنی و حرفه‌ای/ راه‌اندازی «دهکده اقتصاد مقاومتی» تیم کشتی فرنگی ایران قهرمان تورنمنت بین‌المللی تهران شد ناراحتی مردم خط قرمز پلیس/اهتمام پلیس در جمع آوری سلاح غیرمجاز پیام فرمانده سپاه امام علی بن ابی طالب(ع)به مناسبت روز معلم برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی دانشگاه‌های ایران در قم/ دانشگاه قم بیشترین جذب دانشجوی خارجی را در کشور دارد

1

کشف سنگ‌نگاره‌های آشوری در نینوا

  • کد خبر : 1064
  • 26 مهر 1401 - 19:15
کشف سنگ‌نگاره‌های آشوری در نینوا
سپهر فردا/ اخیرا باستان شناسان هشت تخته سنگ مرمر را که به طرح‌هایی از دوره آشوری منقش بودند، در شهر تاریخی نینوا کشف کردند.

به گزارش پایگاه خبری سپهر فردا به نقل از المیادین، یک گروه مشترک باستانشناسی عراقی ـ آمریکایی، هشت تخته سنگ مرمر را که به طرح‌هایی از دوره آشوری منقش بودند، در شهر تاریخی نینوا کشف کردند.

این سنگ‌نگاره‌ها در دروازه «المسقی» در نینوا کشف شده‌اند. لیث مجید حسین ـ رییس سازمان آثار باستانی عراق ـ گفته است: هیئت مشترک باستان شناسی عراقی ـ آمریکایی در دومین فصل کاوش‌های خود موفق به کشف لوح‌هایی سنگی در دروازه المسقی یکی از دروازه‌های شهر قدیمی نینوا که واقع در شرق موصل است شده‌اند.

این سنگ‌نگاره‌ها صحنه‌های جنگی را به نمایش می‌گذارند و خوانش خط میخی که روی آن‌ها نگاشته شده، نشان می‌دهد که متعلق به دوران پادشاهی سناخریب (۷۰۵ـ۶۸۱ قبل از میلاد) هستند.

یکی از مسؤولان وزارت فرهنگ، گردشگری و میراث عراق گفته است که هدف از این کاوش‌ها، حفاظت از دروازه المسقی و باز گرداندن آن به حالت سابقش قبل از حمله‌های داعش و تخریب‌های این گروه تروریستی در این منطقه تاریخی است.

لوح‌های سنگی کشف شده، سنگ‌هایی نقش برجسته هستند که سربازان آشوری را نمایش می‌دهند. همچنین درختان خرما، انگور، انار و انجیر هم درآن‌ها ترسیم شده است. این لوح‌های سنگی به قصر ملک سناخریب باز می‌گردد که نواده او سین ـ شرـ ایشکون آن‌ها را به دروازه انتقال داده و قصر جدش را تخریب کرده است.

لینک کوتاه : https://sepehrefarda.ir/?p=1064

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها