• امروز : شنبه - ۶ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 25 January - 2025

تازه‌ها

اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی قرآن و حدیث خانواده‌های طلاب المصطفی برگزار می‌شود فاضلاب مسکن مهر در راس اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان قم است/ سد ۱۵ خرداد از مدار آب رسانی خارج شد برگزاری هشتمین دوره نمایشگاه تخصصی صنعت کفش قم/ ۳۰۰ واحد فعال کفش در استان مشغول فعالیت هستند چهارمین شماره ماهنامه «سوهان» منتشر شد فراخوان رشته تخصصی حوزوی “مطالعات دین و فضای مجازی” / ثبت نام تا ۱۴ دی برگزاری بخش معارفی و بین‌الملل مسابقات ملی قرآن کریم در قم/ مقام معظم رهبری مبدع مسابقات قرآنی بودند نشست هم اندیشی شورای هماهنگی نهادهای مدیریتی حوزوی برگزار شد ثبت بیش از ۵ هزار طرح در دبیرخانه حمایت از پژوهش های مورد نیاز نظام/ تربیت بیش از ۲۲۰ مربی پژوهش در سراسر کشور/ راه اندازی سامانه سراج «آینده پژوهی و هوش مصنوعی» شعار هفته پژوهش المصطفی تکلیف مونوریل تا پایان سال مشخص می شود/ توسعه فرودگاه قم را سرعت می‌دهیم/ استان قم با کمبود ۲۷۶ مدرسه مواجه است

2

برگزاری نشست تخصصی «کارگردانی و بازیگری» در قم

  • کد خبر : 2917
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۹
برگزاری نشست تخصصی «کارگردانی و بازیگری» در قم
سپهر فردا/ نشست تخصصی «کارگردانی و بازیگری» با حضور فرهاد مهندس‌پور کارگردان و مدرس تئاتر در حاشیه بیست‌وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سپهر فردا، نشست تخصصی «کارگردانی و بازیگری» با حضور فرهاد مهندس‌پور، نویسنده، کارگردان و مدرس دانشگاه در حاشیه بیست‌وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم در سالن چهارسو تالار فرهنگ و هنر برگزار شد.
مهندس‌پور در این نشست که با استقبال هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر تئاتر همراه بود، اظهار کرد: بین روایت و داستان فاصله وجود دارد و کار نمایش، بازنمایی داستان است.
این عضو هیئت داوران جشنواره استانی تئاتر قم با بیان اینکه مرگ قهرمان در تراژدی یک موهبت است نه یک تنبیه، تصریح کرد: مفهوم اخلاقی، گاهی در نمایش معنای دیگری می‌سازد و گاهی به مفهوم بالاتری می‌رسد.
این مدرس برجسته تئاتر در خصوص تفاوت بین اقتباس و دراماتورژی، گفت: در تهیه متن بر اساس اقتباس از نسخه‌های قدیمی، هیچ بخشی از نمایش تغییر نمی‌کند و اصل روایت تنها با جایگزین کردن اسامی قابل لمس برای مخاطب صورت می‌گیرد و به همین دلیل هم اقتباس عمر کوتاهی در تئاتر داشت، اما دراماتورژها محتوای متن را متناسب با نیازهای جامعه تغییر می دهند.
مهندس‌پور ادامه داد: دراماتورژها در انتخاب نمایشنامه به این امر دقت می کنند که متن موجود چه تناسبی با جامعه فعلی دارد، بافت نمایشنامه را از هم می‌شکافند و بعد از آنالیز، به مقایسه متن با نمونه‌های قبلی و حتی نمونه‌های حاضر پرداخته و در نهایت، آن را باب میل جامعه به پیش می‌برند و حتی در مرحله اجرا نیز کارگردان و بازیگران را یاری می کنند.
این عضو هیئت داوران جشنواره استانی تئاتر قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه انسان موضوع تئاتر نیست، بلکه خود تئاتر محسوب می‌شود، گفت: این هنر در واقع روایتگر مناسبات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی بین انسان‌هاست.
این کارگردان تئاتر افزود: هنر تئاتر لاجرم همسو با مسائل و جریانات روز جامعه بشری پیش رفته و همزمان با بسیاری از باورها و هنجارهای انسانی در دنیا دستخوش تغییرات ساختاری و اساسی خواهد شد.
خاطرنشان می‌شود نشست تخصصی «کارگردانی و بازیگری» در قالب کارگاه‌های تخصصی «پلاتو» برگزار شد.

لینک کوتاه : https://sepehrefarda.ir/?p=2917

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.